Welkom op de Werkschuit

De wereld is ons klaslokaal!

IKC de Werkschuit ligt in de groene wijk de Aa-landen te Zwolle. Door ons groene speelplein, natuurlijke wijk en mooi natuurgebied in de buurt, een perfecte plek voor een BiologiePlus school. We bieden, naast de basisvakken, veel natuurlessen, bewegend leren en (culturele) projecten. Door ons openbare karakter is iedereen bij ons welkom!

Samen leren in een natuurlijke omgeving!

  • Aa-landen, Zwolle
  • 400 leerlingen
  • Openbaar Onderwijs en BiologiePlus

Waarom kies je voor de Werkschuit?

De Werkschuit ligt in de prachtige, groene wijk de Aa-landen te Zwolle. We hebben een groot speelplein, die ruimte biedt voor de kinderen om te spelen en de natuur te ontdekken. Ook binnen school is de natuur te vinden met vissen en Kiki de schildpad. In de binnentuin is er, naast veel natuur en een vijver met kikkers, ook kippen en konijnen te vinden. Cultuur speelt ook een grote rol in de school, elke twee weken hebben we een muziek meester en we organiseren veel uitjes en workshops.

 

Groeien vanuit een groen hart

We zijn een BiologiePlus school. Dit betekent dat we de natuur ervaren en ontdekken. We hebben veel geluk met ons grote speelplein en veel natuur om ons heen en in de wijk. We vinden het daarom belangrijk dat de kinderen ook buiten les krijgen. Door te bewegen tijdens het leren, wordt de stof beter opgenomen. Als gezonde school zijn wij ook bezig met gezonde voeding. Gezond eten mee naar school wordt dan ook zeker gestimuleerd. We melden ons ook elk jaar aan voor school fruit. Ook is gym een belangrijk onderdeel van onze school. We leren samen in een groene omgeving!

Samen sterk

Samen staan we sterk. Dit leren we met de methode Rots en Water. Rots is geloven in jezelf en sterk staan als iemand iets doet wat je niet leuk vindt. Water is luisteren naar elkaar en voor elkaar opkomen. Met groepsdoorbrekend werken leren de kinderen ook samenwerken met andere kinderen. De ouderen kinderen leren een groepje te leiden en de jongere kinderen te helpen. De jongere kinderen leren van de oudere kinderen. Door samen voor de dieren op school te zorgen krijgen de kinderen verantwoordelijkheidsgevoel. Als team kijken wij graag naar de kwaliteiten van een leerkracht en maken we gebruik van elkaars talenten.

De vaarroute van de leerlingen

Op de Werkschuit bieden we ook de basisvakken rekenen, taal en spelling. Voor wereldoriëntatie werken we in projecten. Hier zetten we ook vaak een culturele activiteit in, zoals een museumbezoek of een workshop. Voor meer informatie hierover gaat u naar Onderwijs- vakken. Voor de kinderen die het nodig hebben hebben we extra ondersteuning. Dit kan een onderwijsassistent zijn die extra uitleg geeft maar ook een intern begeleider die meekijkt en mee kan denken met een leerkracht. Voor de kinderen die meer aankunnen zoeken we samen naar extra verrijking en is er eventueel een plusklas.

Een kijkje bij de kleuters van de Werkschuit

Hieronder een indruk van IKC de Werkschuit.
Wil je de school liever in het echt zien?

Plan een rondleiding!

Contact

Leuke nieuwtjes van de Werkschuit

Meer weten welke nieuwe dingen en uitjes we hebben gedaan bij de kleuters?
Kijk vooral even hieronder!

Grote Peuterdag

Lees meer >

Het circus is er!

Lees meer >

Dramalessen

Lees meer >

De leerkrachten van de kleuters

Juf Eleonora

Leerkracht groep 1/2, gymdocent

In een groene omgeving te spelen, te doen en te bewegen leren de leerlingen op onze school met elkaar. We proberen ze zelfstandig en verantwoordelijk te maken. Door middel van kringen proberen we de leerlingen de eerste basisdingen aan te leren, zoals t/m 20 tellen en rijmen. Dit doen we aan de hand van spelletjes, zodat de kinderen spelenderwijs leren. We hebben per jaar een aantal thema's die de kinderen voor een deel zelf mogen invullen. Zo zijn ze nog meer betrokken en gaat een thema echt leven in de klas.

Juf Ilonka

Leerkracht van de instroomgroep, leerkracht groep 3

Wat centraal staat in de instroomgroep is vooral de sociaal-emotionele ontwikkeling, het samen spelen en delen, de regeltjes die gelden in de hele school en het lekker wennen aan een hele dag school en alles wat daar bij komt kijken. Lees meer over de instroomgroep:

Ouders over de Werkschuit

Celina

Moeder van Rosalie (groep 2) en Charlie (groep 3)

3 Jaar geleden begon onze zoektocht naar een geschikte basisschool die bij ons als gezin het meest past. Voor ons als gezin is het belangrijk te leren vanuit of met de natuur samen. Kinderen laten zien hoe mooi de wereld is en spelenderwijs de kinderen laten groeien en ontwikkelen. We merken dat de Werkschuit hier voor ons een super aanvulling is. Het is zo leuk dat ook in groep 3 niet alle lessen op een stoeltje worden gegeven. Reken of taal kan prima buiten. Het is fijn om te zien hoe enthousiast onze meiden uit school komen. Wij als ouders hebben geen dag spijt van onze keuze.

Lisette

Moeder van Pieter (groep 1) en Hugo (groep 3)

De locatie van de Werkschuit, zo mooi in het park, is echt geweldig! Wat wij heel mooi vinden, is dat de buitenruimte zich uitbreidt naarmate de kinderen ouder worden. De peuters mogen in de speeltuin, groep 3 mag naar 'de boot' en zo breidt het zich steeds verder uit. De kinderen krijgen daar dan eigen verantwoordelijkheid in. Er komt steeds een nieuw thema aan bod, waardoor de kinderen spelenderwijs nieuwe dingen leren. Sowieso is er voor de kleuters veel ruimte om nog lekker te kunnen spelen, maar als een kind al toe is aan wat extra uitdaging, dan wordt daar ook rekening mee gehouden. Wat wij ook leuk vonden klinken, is het groepsdoorbrekend werken. Dan komt groep 8 iets doen met de kleuters. Voor beide groepen is dat leuk en leerzaam.

Heeft u nog vragen? Kijk dan even of u ze hier kan vinden.

De meeste ouders gaan op zoek naar een school als het 3 jaar wordt. Natuurlijk mag u daarvoor of iets later ook altijd even bellen en een rondleiding plannen. Kijk even bij contact voor een afspraak.

Nee, bij ons op school werken wij niet met wachtlijsten. Iedereen is welkom!

Nee hoor, door ons groene karakter hebben we kinderen uit heel Zwolle van wie de ouders speciaal voor ons gekozen hebben. En omdat we openbaar onderwijs geven is iedereen welkom!

Aanmelden

Wilt u uw kind aanmelden of wilt u een rondleiding plannen?

Vul de onderstaande gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
Rijnlaan 200 8032 TK Zwolle
T: 038-4533873 E: adm-werkschuit@ooz.nl
Bekijk alle OOZ-scholen