De school

IKC de Werkschuit

‘We willen kinderen meer leren dan alleen maar rekenen en taal. Wij laten kinderen groeien vanuit een groen hart.’

De Werkschuit is meer dan alleen maar een openbare school; we zijn een integraal kindcentrum (IKC). De school is een openbare basisschool voor leerlingen van 4 t/m 12 jaar. De kinderopvang is er voor 0 tot 12 jarigen. Samen hebben wij onze krachten gebundeld en vormen we een kindcentrum in de wijk de Aa-Landen in Zwolle.
U als ouder vindt alles in één gebouw bij elkaar. Ons kindcentrum bruist van de activiteiten.

De onderwijsvisie en filosofie
Op de Werkschuit ontwikkelen ons vanuit een groen hart. Wij maken gebruik van de ruimte om ons heen en laten ons niet beperken door de muren van ons klaslokaal; de wereld is ons klaslokaal. Door groepsdoorbrekend te werken, creativiteit, professionaliteit en flexibiliteit streven wij er iedere dag weer naar om het onderwijs zo interessant mogelijk te maken voor ieder kind.
Het team is ook betrokken bij de visie van school en kan door middel van inzet van verschillende expertiseteams zijn of haar talent benutten, zodat wij als school altijd in ontwikkeling zullen blijven. Samen staan we sterk!

Jaap Voges geeft tekenlessen voor kinderen van 8 t/m 12 jaar op school.
Hilda van der Tuin kan helpen met opvoedkwesties.

Verder hebben we op school een logopedist en een fysiotherapeut rondlopen om kinderen te helpen met spraak, taalachterstand en/of motoriek.

Maak kennis met het Werkschuit team

Stap in de kinderwereld!

Stap in de kinderwereld bij Doomijn Kinderopvang en verwonder je. Bij Doomijn is het fijn en vertrouwd en zijn ze groots in het kleine. Ze zijn gek op de natuur en er is alle ruimte om te ontdekken, fouten te maken en vies te worden.  Want daar leer je van en past bij de Werkschuit! Je mag spelen zonder te presteren en kleuren zonder lijntjes. Doomijn ziet wat je kan en wat je nodig hebt.

Als kind én als ouder. Doomijn trekt samen op met ouders, want ouders zijn onvervangbaar en kinderopvang onmisbaar in de ontwikkeling van een kind. Vol verwondering, over en met elkaar. Samen groeien en leren over wat er nú echt toe doet.

Openbaar onderwijs

De school is een openbare basisschool en onderdeel van stichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio (OOZ). Het gebouw staat in een parkachtige omgeving.  Op de Werkschuit willen wij dat de kinderen zich ontwikkelen naar zelfstandige, verantwoordelijke jongeren die zich kunnen redden in de maatschappij.
Ons kindcentrum biedt een omgeving waarin kinderen zich veilig voelen. Er wordt dagelijks buiten gespeeld op ons plein dat uitdaagt tot spelen en ontdekken.

 

Doomijn (BSO en kinderopvang)

lees meer...

Meer lezen over Openbaar Onderwijs Zwolle

lees meer...
"De wereld is ons klaslokaal!"