Over ons

IKC de Werkschuit

‘We willen kinderen meer leren dan alleen maar rekenen en taal. Wij laten kinderen groeien vanuit een groen hart.’

De Werkschuit is meer dan alleen maar een school. We zijn een integraal kindcentrum (IKC). Dit betekent dat wij naast het organiseren van onderwijs ook een kinderopvang zijn. De school is een openbare basisschool voor leerlingen van 4 t/m 12 jaar. De kinderopvang is er voor 0 tot 12 jarigen. Samen hebben wij onze krachten gebundeld en vormen we een kindcentrum in de wijk de Aa-Landen in Zwolle.
U als ouder vindt alles in één gebouw bij elkaar. Ons kindcentrum bruist van de activiteiten.

De school
De school is een openbare basisschool en onderdeel van stichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio (OOZ). Het gebouw staat in een parkachtige omgeving.  Op de Werkschuit willen wij dat de kinderen zich ontwikkelen naar zelfstandige, verantwoordelijke jongeren die zich kunnen redden in de maatschappij.
Ons kindcentrum biedt een omgeving waarin kinderen zich veilig voelen. Er wordt dagelijks buiten gespeeld op ons plein dat uitdaagt tot spelen en ontdekken.

Verder hebben we op school een logopedist en een fysiotherapeut rondlopen.

 

Meer over Openbaar Onderwijs Zwolle

Maak kennis met het Werkschuit team

Biologie en de Gezonde School
Ons kindcentrum is de eerste Biologie School van Overijssel en dat sinds maart 2016. Daarnaast zijn wij sinds schooljaar 2018-2019 ook officieel een gecertificeerde gezonde School! Het vignet Gezonde School is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen.

Dit jaar hebben we ook schoolfruit. Dar betekent dat de kinderen 3 dagen in de week fruit aangeboden krijgen.

Doomijn
Wij zijn niet voor niets een Interactief KindCentrum. Wij werken samen met Doomijn voor kinderopvang, BSO en de peuterspeelzaal. We hebben dezelfde groene visie.  Zo is er een paar keer per jaar een peuterdag waarbij kinderen die bijna naar school gaan mogen komen kijken en meespelen. Hierdoor zorgen we voor een doorgaande lijn om de overgang voor de kinderen makkelijker te maken.

Doomijn bestaat uit een kinderdagverblijf (KDV) voor kinderen van 0-4 jaar, een peuteropvang (POV) voor peuters van 2 tot 4 jaar en een buiten- en voorschoolse opvang (VSO / BSO) voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

Doomijn (BSO en kinderopvang)

lees meer...

Meer lezen over Biologieplus

lees meer...

Kindcentrum
Als Interactief Kindcentrum willen wij verbinding tussen onderwijs, naschoolse activiteiten en opvang.

Jaap Voges geeft tekenlessen voor kinderen van 8 t/m 12 jaar op school.
Hilda van der Tuin kan helpen met opvoedkwesties.

 

"De wereld is ons klaslokaal!"